صنعت هوانوردی گامی دیگر به سوی عملیاتهای ایمن هواپیمای بدون سرنشین در فضای بدون دید مستقیم برداشته است. در همین رابطه شرکت راکول کالینز با همکاری یک شرکت فعال در زمینه انرژی و مخابرات با ارائه محصول جدید خود تست عملیات پرواز هواپیمای بدون سرنشین Vapor 55 را در امتداد 16 کیلومتر از خطوط برق با موفقیت انجام داد.
در واقع هدف شرکت راکول کالینز از انجام این تست پروازی، بررسی عملکرد صحیح لینک داده جدید خود است که برای ارسال دادههای دستور و کنترل به کار گرفته میشود. این لینک داده امکان ارسال اطلاعات در فضای بدون دید مستقیم را فراهم میکند.
امروزه صدها نفر از پرسنل شرکتهای مختلف برای بررسی وضعیت زیرساختهایی مانند پلها، لولهها، خطوط برق، خطوط راهآهن و غیره به طور روزانه به مکانهایی دور اعزام میشوند. در حین انجام وظیفه ممکن است خطرهای زیادی این افراد را تهدید کند. استفاده از پرندههای بدون سرنشین برای انجام اینگونه عملیاتها میتواند علاوه بر کاهش خطرها، سرعت انجام آنها را نیز افزایش دهد.
از اینرو شرکت راکول کالینز با ایده گرفتن از این هدف، یک لینک داده کنترل و دستور تحت عنوان CNPC-1000 و فناوریهای مدیریت عملیات webUAS که میتواند در صنایع مختلف از جمله انرژی و راهآهن استفاده شود، معرفی کرد. اطلاعات و خدمات راکول کالینز در اینباره میگوید: «نظارت بر زیرساختهای حیاتی و شرایط بحرانی به خصوص در مناطق روستایی و دور افتاده با استفاده از فناوری هواپیماهای بدون سرنشین بسیار کارآمد و موثر است. ما یک سیستم مخابرات سیار بدون دید مستقیم با قابلیت ارسال دادههای کنترل و دستور شبکهای ایجاد کردهایم که توانسته است توجه صنایع مختلف را جلب کند.»
لینک داده CNPC-1000
از آنجا که عملیات در حریم هوایی مشترک (تجاری، نظامی و عمومی) باید با ایمنی کامل انجام شود، هواپیماهای بدون سرنشین نقش کلیدی برای انجام این عملیاتها دارند. از سوی دیگر برای کنترل صحیح اینگونه عملیاتها، ارتباطات قابل اعتماد بین ایستگاه کنترل و هواپیما ضروری است. از اینرو با پیادهسازی لینک داده CNPC-1000 ارتباطات کنترلی و دستوری برای هواپیماهای بدون سرنشین کوچک و بزرگ در حریم هوایی مشترک ایمن خواهد بود.
لینک داده CNPC-1000 تکامل یافته سیستم مخابراتی VHF هواپیماهای تجاری و لینک داده هواپیماهای نظامی است. از این لینک میتوان برای حل چالشهای عملیاتی هواپیمای بدون سرنشین در حریم هوایی پر تراکم استفاده کرد. نقطه قوت دیگر این لینک داده، توانایی برقراری ارتباطات نقطه به نقطه و ارتباطات شبکهای برای کنترل هواپیمای بدون سرنشین است.
این سیستم در طیف فرکانسی مخصوص سیستمهای هواپیمایی داخل باند L (فرکانس 960 تا 977 مگاهرتز) فعالیت دارد و با فرستندههای ADS-B و سیستمهای دیگر که به طور همزمان در هواپیمای بدون سرنشین کار میکنند، همکاری دارد. پروتکل درنظر گرفته شده برای لینک داده CNPC از حالتهای نقطه به نقطه بین یک ایستگاه کنترل و یک هواپیمای بدون سرنشین برای خدمات کنترل و فرماندهی پشتیبانی میکند. در حالت شبکه نیز امکان انتقال اطلاعات بین چند ایستگاه کنترل یا چند برج زمینی با چند هواپیمای بدون سرنشین از طریق یک لینک داده وجود دارد. همچنین پهنای باند وسیعی برای انتقال اطلاعات رادار هواشناسی و ویدئو در لینک پایینرو (Downlink) فراهم شده است.
از ویژگیهای کلیدی و مزایای لینک داده CNPC-1000 میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- امکان برقراری ارتباط ایمن و امن در طیف فرکانسی حمل و نقل هوایی
- ارائه عملکرد مطابق با پروتکل CNPC در هواپیماهای بدون سرنشین بزرگ و کوچک
- پشتیبانی از هر دو حالت ارتباطات نقطه به نقطه و شبکهای
- ارائه سرویسهای کنترل و دستور، تلهمتری (دوریسنجی)، رادار هواشناسی و خدمات ویدئو
از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان به رابطهای اترنت، RS-232 و RS-485، رزولوشن تنظیم فرکانس 25 کیلوهرتز، منبع تغذیه مطابق با استاندارد DO-160 و ورودی 14 و 28 ولتی، توان مصرفی کم (کمتر از 8 وات) و همچنین ابعاد و وزن کم اشاره کرد.
ارتباطات شبکهای ارتباطات نقطه به نقطه
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.