فناوری DFMC یکی از راهکارهای ارائه شده برای بهبود دقت و قابلیت اطمینان سیستم‌های ناوبری مبتنی بر ماهواره (GNSS) است که در آن یک گیرنده توانایی دریافت و پردازش چند فرکانس از چند مجموعه ماهواره‌ای را دارد.

استفاده از دو فرکانس

مجموعه‌های ماهواره‌ای GPS، GLONASS، BeiDou و گالیله قابلیت ارسال چند اطلاعات روی دو فرکانس مختلف را دارند و دریافت همزمان این فرکانس‌ها توسط یک گیرنده می‌تواند راه‌حلی برای حذف خطای یونسفر از محاسبات موقعیت باشد. به عبارت دیگر با توجه به اینکه خطای یونسفر نسبت به فرکانس متغیر است، بنابراین با مقایسه تاخیر دو سیگنال GNSS (برای مثال L1 و L5 در GPS)، گیرنده می‌تواند خطای یونسفر را تصحیح کند.

سامانه‌های ماهواره‌ای BeiDou و گالیله از ابتدا به‌صورت دو فرکانسی طراحی و پیاده‌سازی شده‌اند، اما سامانه‌های GPS و GLONASS اخیرا از این فناوری استفاده کرده و به ترتیب فرکانس‌های L5(1176.45 MHz) و E5(1191.795 MHz) را به ماهواره‌های خود افزوده‌اند.

استفاده از دو فرکانس

هر دو باند فرکانسی L5 و E5 توانایی کاهش خطای چندمسیری (Multi-Path) و نویز ذاتی را دارند. هنگامی که یک گیرنده از فناوری فرکانس دوگانه استفاده می‌کند، علاوه بر حذف خطای یونسفر، بهبود زیادی در دقت اندازه‌گیری مکان خود بدست می‌آورد. همچنین این نوع‌ گیرنده مصونیت بیشتری در مقابل تداخلات دارد، چرا که اگر اطلاعات صحیح ناوبری یکی از این دو فرکانس توسط نویز یا Spoofing از دسترس خارج شود، گیرنده می‌تواند از طریق فرکانس دیگر به محاسبه موقعیت خود ادامه دهد.

استفاده از چند مجموعه ماهواره‌ای

دریافت همزمان سیگنال از چند مجموعه ماهواره‌ای مختلف (GPS، GLONASS، BeiDou، Galileo و …) می‌تواند موجب دستیابی به نتایج زیر شود:

  • کاهش فواصل زمانی دریافت موقعیت
  • بهبود دقت مکان و زمان
  • کاهش مشکلات ناشی از انسداد توسط ساختمان‌ها، درختان و …
  • دسترسی به سایر منابع ناوبری GNSS درصورت از دسترس خارج شدن اطلاعات صحیح یک سامانه به سبب جمینگ یا Spoofing

بنابراین می‌توان گفت این استفاده همزمان از چند مجموعه ماهواره‌ای می‌تواند قابلیت اطمینان و دقت ناوبری را افزایش دهد. در حال حاضر گیرنده‌های مختلفی با قابلیت DFMC در بازار عرضه شده است. همچنین برخی از گوشی‌های تلفن همراه جدید نیز از این فناوری بهره‌مند هستند.

استفاده از چند مجموعه ماهواره‌ای