ایستگاه زمینی سامانه TLS

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

10 شهریور 1395

سامانه TLS

معرفی سامانه TLS

TLS مخفف عبارت Transponder landing system است که توسط شرکت ANPC ارائه شده و یک وسیله هدایت فرود بسیار دقیق است. این سیستم نظارتی، موقعیت هواپیما را به طور دقیق در تمام شرایط آب و هوایی جهت فرود ایمن تعیین می‌کند. مزیت اصلی این سیستم نسبت به ILS نصب راحت تجهیزات آن در فرودگاه‌هایی که به دلیل عوارض زمینی امکان استفاده از ILS وجود ندارد و اطلاعات را تا شعاع 350 فوت مربع ارسال می‌کند.

TLS از دید خلبان، بیشتر شبیه یک ILS استاندارد بوده که با تکنولوژی ثبت شده و پیچیده حلقه بسته با استفاده از  ترانسپوندر موجود هواپیما برای بهره‌گیری از اطلاعات مسیریابی با کیفیت بالا کار می‌کند. این اطلاعات از سنسورهایی که نزدیک باند فرود یا ناحیه فرود قرار دارند، گرفته می‌شود. دستورهای هدایت پرواز به هواپیما با استفاده از باند فرکانسی Localizer و Glide Slop ارسال می‌گردد و خلبان برای رسیدن به حداقل ارتفاع مجاز، به سادگی، دستورات هدایتی را دنبال می‌کند. مزیت اصلی این سیستم نسبت به ILS این است که تاسیسات آن در مناطقی که موانع سخت دارند، به راحتی و با سرعت می‌توانند نصب شوند و اطلاعات را تا شعاع 350 فوت مربع ارسال کنند.

برخلاف بقیه تکنولوژی های جدید و موجود در سیستم های فرود دقیق[1] (مثل MLS، GPS، DGPS) سامانه TLS از سیستم‌های اویونیکی استاندارد On-board از جمله گیرنده‌های Localizer/Glide slope، نشانگرهای انحراف مسیر[2]، سیستم‌های مدیریت پرواز (FMS) و ترانسپوندرها استفاده می‌کند. برای کار کردن در فرکانس‌های استاندارد مشخص شده‌ی FAA، این تجهیزات ممکن است با خلبان خودکار یک زوج را تشکیل دهند. در این سیستم نیازی به تجهیزات  On-board ناوبری جدید یا آموزش خلبانی مورد نیاز نیست، بنابراین این سیستم برای بعضی کاربران، قابلیت بالا با هزینه‌ی نسبتا کم را فراهم می‌کند. TLS از لحاظ صلاحیت عملکرد توسط FAA تایید شده است.

[1] Precision approach

[2] CDI= Course deviation indicator

اگر مطلب برای شما مفید بود آن را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. بسترهای خود را انتخاب کنید!

سایر مقالات علمی و محتوای آموزشی پژوهشکده اویونیک